05 February 2016

Cara-cara set Overseas Spending & Withdrawal guna CimbClicks

Salam,

Kepada pengguna CIMB Clicks kalo nak gune kad MEPS korang kat overseas boleh set gune CIMBClicks sahaja. Tak perlu call or pergi ke kaunter.

Macam contoh hari tu, time aku pergi UK, aku just bawak £100 je. Malas nak bawak duit bebanyak.  Jadi kalau emergency je aku akan kuar kan duit dengan menggunakan kad aku ni. Untuk pengetahuan setiap pengeluaran ader cas. Tak sure sebab tak guna pon. Maybe RM10-20. Time tuh aku gune HSBC. HSBC akan cas RM5 setiap pengeluaran. Setau aku HSBC bank yang cas paling murah. Limit pengeluaran bergantung pada ATM. Contoh time tuh aku kuar dalam £570 sehari camtuh.

Tapi, aku tak leh nak ajar gune HSBC la...Sebab HSBC online aku dah kene lock lak sebab tak selalu guna...hehehehehe.

Ok, mula2 'Log in' ke CIMB Clicks.

Then, klik ke 'Settings' bawah 'Log Out'.
























Pilih 'Card Services'.


























Then, under dropdown ni. Pilih 'Overseas spending & Withdrawal'. Klik 'Select a service'.













Korang boleh pilih sama ader 'Permanent', 'Temporary', & 'Deactivated'. Then pilih duration untuk kad tuh active. Klik 'Submit'.






















*BONUSSS! Untuk naikkan limit ATM withdrawal (Untuk kegunaan dalam Malaysia sahaja). Korang pilih juge dari dropdown yang sama. Pilih 'Change ATM Transaction Limit'. Klik 'Select a service'. Pilihlah new limit up to RM10000! DONE!