29 January 2016

Cara-cara daftar akaun Lloyds Islamic Account

Salam,

Kepada yang nak buat akuan Islamic Lloyds boleh la rujuk di sini.

Okey first sekali korang boleh pergi bank atau call bank untuk buat appointment. Memang kene buat appointment, kalo tak buat memang tak leh. Nak buat akaun ni ambil masa setengah jam juge la. 

Cakap kat orang bank hang nak buat account untuk student dan Islamic puya. Then, dia akan set kan time dan hari.

Pada hari appointment tu. Jangan lupa bawak passport, bank statement (yang ni untuk pelajar sponsor korang bawak financial affidavit korang (tak sure ni bawak ke idak, bawak je kalo risau), proof of addresses and proof of student status (Offer letter).

Bank letter perlu di apply melalui student Union atau web Student Union. Nanti deme akan tanya nak gune bank apa. Then, dia akan bagi surat bank berserta cop pengesahan.

Note: Kalo takde alamat lagi, just gune je alamat kawan ke rumah tumpang ka.

Then, dia akan terus buatkan online banking.

Kad kene tunggu dia pos ke rumah. Boleh juga terus apply cheque sekali.

Kat sini kalau nak tukar tukaq password online banking ka, alamat ka, nombor tepon ka...kene p bank...leceh tul....tapi ini untuk tujuan keselamatan. Ini tidak perlu ader appointment. Just walk-in jer.

Itu saja. Kalau ader pertanyaan bole taya diruangan komen ya. Aku setia membantu.
Thank you.

No comments:

Post a Comment

Siler comment yer