30 June 2017

Penukaran kad debit atau atm

Alhamdulillah, settle dah tukaq kad bagai....setelah 2 tahun dah tak balik Malaysia.

Aku ada 3 bank cards je....Maybank, CIMB dan Bank Islam.

Antara tiga ni....service penukaran kad atm yang paling mudah dan senang adalah MAYBANK!

Tahniah! Dah la mudah. No fuss or whatever. Click je kat Maybank2u, cari card replacement..isi2 details then kad dah sampai kat rumah. Tak payah habis duit minyak, masa dan tenaga bagai.

Paling worst adalah BANK ISLAM. Sebab kene pergi bank lepas tuh siap ceramah bagai sebab buat last minute. Bukannya aku sengaja, kalau UK tuh jarak macam Cheras dengan Shah Alam takpe la jugak. Aku explain sebab apa aku buat last minute, dia kata kita bagi alasan pulak. Cuba lah husnuzon sikit....dah la hari jumaat, hari raya pulak tuh. Typical Malaysian. Last minute (ini aku) and suuzon (pakcik itu). WAKAKAKA.

Kedua terbaik adalah CIMB kerana menyediakan self-service kiosk. Dah la sonang, laju pulak! It took less than one minute jer...siap! 

Sekian :)



WINNER!








27 October 2016

Fridge magnet di Iceland

Kalau nak beli fridge magnet di Iceland. Better beli di airport jer...Murah dan banyak pilihan! Jadi sila la habiskan ISK anda di airport hehehe.


Iceland best! Paling biler nak sampai tuh, boleh nampak obor2 dan ikan berenang2! Sangat banyak! Sambil dengar lagu wake up (dari ost The Secret Life of Walter Mitty). Siyes masyuk!


Jangan lupa try whale steak dia. Giler sedap. Jangan tanya ader cop JAKIM ke idok. InsyaAllah halal.



 Nothing special about the sculpture but you can see cahaya matahari tak habis2 sampai pukul 10 malam dah kottt....And if you're lucky, you can see aurora!


 So peaceful kat sini!



 Sebijik macam wallpaper windows lama hehehhe






 Lampu lip lap lip lap



 Nampak lubang kat tengah tuh, deme percaya kalo buat wish menjadi kenyataan kononnya.



 Tempat deme proses air. Deme korek dalam2. Ayaq tuh panas giler! Even dah lalu paip berkilo kilo meter tapi ayaq tuh still panas biler sampai ke kawasan perumahan.